Snap Mashie Augmented Reality Advertising Examples


Luxury Watch Suggestions from Ino AI Assistants via Interactive AR Ad Cubes

 
 

Ino AI social supermodel assistants help a cloud connected intelligent consumer with blue eyes and blonde hair select a modern luxury watch from a popular millennial brand at a fun and convenient offline shopping location accessible via a self-driving Tesla sports sedan summoned by an autonomous ride sharing app and a conversational commerce app running on an AR-enabled Apple iPhone, Apple iPad, or Google Android smart device with embedded AI assistants configured to support the collaborative creation, placement, and discovery of multidimensional content cubes, more commonly known as snap mashies, fact mashies, geo mashies, ad mashies, and fan mashies. Augmented reality (AR) mobile and non-mobile devices with embedded artificial intelligence (AI) assistants capable of powering next-generation conversational commerce apps designed to attract and engage existing and potential customers through compelling AR storytelling and personalized AR ads using multidimensional snap, fact, geo, ad, and fan mashie cubes include smart glasses, watches, phones, tablets, vehicles (cars, trucks, SUVs), screens, televisions, and headsets featuring Google Assistant, Apple Siri, Samsung Bixby, Line Clova, Kia Kian, Honda Hana, Nio Nomi, Baidu DuerOS, Amazon Alexa, or Microsoft Cortana working independently in a single-assistant configuration or working together in multi-assistant mode. This new form of AR-based internet storytelling and advertising is expected to engage social media audiences of unprecedented size, attract billions of followers, and reach millions of potential shoppers across popular global social networking apps, messaging apps, streaming video apps, micro-blogging apps, and digital payment apps, including Instagram (Facebook), Facebook, Snapchat (Snap), WeChat (Tencent), WhatsApp (Facebook), Line, Messenger (Facebook), Tik Tok (ByteDance), YouTube (Google), iQiyi (Baidu), Twitter, and Alipay (Alibaba).


Snap Mashie Concpets


 

Snap Mashie Definitions: Key Concepts to Help You to Start Making Mashies Today!

As internet storytellers begin to leverage the power of today's AI-assisted wearable and non-wearable mobile devices and transition away from a me-centric selfie era toward a more we-centric post-selfie era, a new and more expressive form of social media content will emerge that will fundamentally reshape the way in which creators engage with their friends, fans, and followers on popular social networks and instant messaging apps. We believe that single-camera selfies will give way to multi-camera mashies, ushering in a new era of visual communication and collaboration where audience sizes are no longer measured in thousands or millions of viewers, but in billions of viewers.  To help leading-edge internet storytellers start making and launching multi-camera mashies today, we define, clarify, and highlight several key concepts below. We also provide references to original source materials for readers seeking more in-depth information regarding the history and evolution of mashie concepts.


Question 1: What is a mashie?

 

Answer 1: A mashie is a piece of multi-camera content, collaboratively created and organized along multiple dimensions.


Question 2: What is a piece of content?

Answer 2: A piece of content is a snap, graphic, or text message.


Question 3: What is a snap?

Answer 3: A snap is a photo, video, or hologram.


Question 4: What is a dimension?

Answer 4: A dimension is a method for structuring content. Dimensions include time, space, themes, and categories.


Question 5: What is a snap mashie?

Answer 5: A snap mashie is a mashie containing and organizing snaps.


Question 6: What is a name mashie?

Answer 6: A name mashie is a mashie containing and organizing names or initials.


Question 7: What is a heart mashie?

Answer 7: A heart mashie is a mashie containing and organizing hearts.


Question 8: What is an AI mashie?

Answer 8: An AI mashie is a mashie containing and organizing artificial intelligence (AI) assistants.


Question 9: What is a text mashie?

Answer 9: A text mashie is a mashie containing and organizing text messages.


Question 10: What is an app mashie?

 

Answer 10: An app mashie is a mashie containing and organizing apps, including wearable apps, augmented reality (AR) apps, mobile apps, web apps, desktop apps, virtual reality (VR) apps, gaming console apps, television (TV) apps, home apps, car apps, robotics apps, enterprise apps, industrial apps, cognitive apps, and Internet of Things (IoT) apps.


Question 11: What is a fact mashie?

Answer 11: A fact mashie is a mashie containing and organizing facts.


Question 12: What is an ad mashie?

 

Answer 12: An ad mashie is a mashie containing and organizing advertisements or buying suggestions.


Question 13: What is a mashie story?

 

Answer 13: A mashie story is a mashie organized by time or sequence.



Question 14: What is a master mashie?

Answer 14: A master mashie is an original mashie.


Question 15: What is a remash?

Answer 15: A remash is a personalization or customization of a master mashie.


Question 16: What is a personalization?

Answer 16: A personalization is a cosmetic mashie modification.


Question 17: What is a customization?

Answer 17: A customization is a structural mashie modification.


Question 18: What is a mashie chain?

Answer 18: A mashie chain is a recursive remash; that is, two or more mashies sequentially linked in time by one or more remashes.


Question 19: What is a snap chain?

Answer 19: A snap chain is a recursive remash of snap mashies; that is, two or more snap mashies sequentially linked in time by one or more remashes.


Question 20: What is a mashie JSON?

Answer 20: A mashie JSON is the metadata definition of a mashie in Java Script Object Notation (JSON) format.


Question 21: What is a remash JSON?

Answer 21: A remash JSON is the metadata definition of a remash in Java Script Object Notation (JSON) format.


Question 22: What is the primary difference between mashie and remash JSONs?

Answer 22: The primary difference between mashie and remash JSONs is that a remash JSON contains a unique node in its metadata structure that records changes. Changes include cover, grid, station, pattern, pod, square, content, and title changes relative to the original mashie or prior remash upon which the remash is based.


Question 23: What is mashie metadata?

Answer 23: Mashie metadata describes the structure and content of a mashie.


Question 24: In the context of a mashie, what is cognitive metadata?

Answer 24: Cognitive metadata provides an artificial intelligence (AI) summary of mashie content. Mashie cognitive metadata fields include cognitiveCaption (text), cognitiveAgeEstimate (number), cognitiveGender (male, female), cognitiveTags (text), and cognitiveRacyContent (true, false).


Question 25: Do mashies utilize emerging cloud-based machine learning services?

Answer 25: Mashies utilize cloud-based machine learning services to detect people, places, things, events, and actions within mashie content and construct concise, meaningful, and ultimately searchable summaries for both human and AI consumption. Mashie machine learning service providers and application programing interfaces (APIs) include Microsoft Computer Vision API, IBM Visual Recognition API, and Google Cloud Vision API.


Question 26: What is mashie structure?

Answer 26: Mashie structure consists of mashie blocks, including mashie grids, mashie stations, mashie pods, mashie squares, and mashie content.


Question 27: How are mashie blocks organized?

Answer 27: Mashie blocks are organized in a multidimensional mashie grid that hosts one or more mashie stations. Each mashie station services zero or one mashie pod. Mashie pods contain and sequence one or more mashie squares. Mashie squares frame mashie content.  Mashie stations are organized spatially by grid position, while mashie squares are organized temporally by time sequence.


Question 28: What is mashie content?

Answer 28: Mashie content comprises photo snaps, video snaps, holographic snaps, graphical images, and text messages.


Question 29: What is a mashie package?

Answer 29: A mashie package is a composite file that contains all of the digital information required to dynamically assemble and share a mashie on any modern cloud-connected wearable or non-wearable mobile device. Specifically, a mashie package includes both mashie metadata and mashie content.


Question 30: What are the steps to make a mashie?

Answer 30: To design, assemble, create, and share a simple snap mashie comprising a single mashie pod containing two mashie squares, see the One Block page of the Examples site of sites.google.com. To design, assemble, create, and share a snap mashie story comprising three mashie pods with two mashie squares per pod, see the Three Block page of the Examples site of sites.google.com. (Note: The term mashie block used on the Examples site has been deprecated and replaced by the term mashie pod.)


Question 31: Why are mashies valuable and how are they different from selfies?

Answer 31: Mashies are valuable because they help small groups of friends visually capture, summarize, and share their fun and goofy adventures together as they happen live, day or night. Unlike single-camera selfies which tend to be me-centric, multi-camera mashies are we-centric and provide a more natural, authentic, and interactive way to deeply engage very large audiences of fans and friends across popular social networking sites and instant messaging apps.


Question 32: What is the most important characteristic of a mashie?

Answer 32: The most important characteristic of a mashie is that it can be remashed, enabling the creation of an infinite number of customized and personalized versions of a master mashie. A remash is also referred to as a fan mashie, and according to snapmashie.com: "A fan mashie is of critical importance to the future of social media because it uniquely enables storytellers to more deeply engage and interact with their fan base regarding events, experiences, and adventures of mutual interest, ultimately giving rise to social media audiences of unprecedented size, scope, and reach."  (source:  Supermodel Icons page of snapmashie.com)


Question 33: What is the second most important characteristic of a mashie?

Answer 33: The second most important characteristic of a mashie is that it is natively packaged with supporting metadata and content in standard data-interchange and media formats, making it inherently self-describing, translatable, searchable, and portable across all cloud-connected mobile devices, social networking sites, and AI-assisted messaging apps. The go-anywhere nature of mashies makes this new media content type uniquely valuable to today's internet storytellers in their quest to reach one billion aggregated active followers, fans, subscribers, and friends across Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, Google+, Facebook Messenger, Snapchat by Snap Inc., Tencent WeChat, Line by Line Corporation, Apple Messages, Microsoft Skype, and Google Allo.


Question 34: What is a public mashie?

Answer 34: A public mashie is a mashie that can be viewed by anyone.


Question 35: What is a private mashie?

Answer 35: A private mashie is a mashie that can be viewed only by select friends or fans of the creators of the mashie.


Question 36: How do friends and fans view a mashie?

Answer 36: Because mashies are self-contained portable packages of content in standard multimedia formats, anyone (in the case of a public mashie) or selected friends and fans (in the case of a private mashie) can view a mashie on any modern cloud-connected wearable or non-wearable mobile device. 


Question 37: What is a geomashie?

 

Answer 37: A geomashie is a mashie that has been placed and virtually stored at a precise geographical location.


Question 38: How do friends and fans view a geomashie?

Answer 38: Because geomashies are virtually stored at precise geographical locations, anyone (in the case of a publicly shared geomashie) or selected friends and fans (in the case of a privately shared geomashie) can view a geomashie on any wearable or non-wearable mobile device that has an augmented reality (AR) equipped camera, a global positioning system (GPS) sensor, and an Internet connection.

 

For example, to view a privately shared geomashie placed at the top of the Eiffel Tower, a select friend or fan would travel to Paris, go to the tower, point the AR camera at the tower's spire, and then view the private geomashie located there. While doing so, the select friend or fan may also discover and view any public or accessible private geomashies collocated there.


Question 39: What is a cube?

Answer 39: In mathematics, cube is a three-dimensional geometric structure formed by sweeping a two-dimensional unit square one unit along a third orthogonal dimension.


Question 40: What is a hypercube?

Answer 40: In mathematics, a hypercube is an n-dimensional geometric structure formed by sweeping an (n - 1)-dimensional unit cube one unit along a new orthogonal dimension.


Question 41: Given the definitions of a cube and a hypercube above, what is a new and more concise way to define a mashie?

Answer 41 A: The most concise way to define a mashie is using the concept of a hypercube, which as defined above is an inherently multidimensional structure. Using this concept, a mashie is simply a collaboratively created content hypercube.

Answer 41 B: Moreover, in the context of a mashie if we agree to use the term cube to refer to a cube or a hypercube, then we may write the following equation defining a mashie in its most compact form:

  M = 4 C

where M denotes a mashie and 4 C denotes a collaboratively created content cube. In this context, the term collaboratively connotes multiple friends or fans and multiple cameras and the term cube connotes multiple dimensions.

 

Answer 41 C: By extending the compact mashie definition to span both denotational and connotational terms, we may formally state that a mashie is a collaboratively created content cube, typically constructed by multiple friends or fans using multiple cameras and organized along multiple dimensions. In this formal and ultimately most unified and useful definition of a mashie, we have used the modifier typically to signify that mashies are most commonly created and organized by multiple friends, fans, cameras, and dimensions. However, a mashie constructed and organized by a single friend, fan, camera, or dimension, while less common, is clearly still a valid mashie.


 

Question 42: What is a mashie fabric?

Answer 42: A mashie fabric consists of two or more mashies organized along horizontal or vertical spatial dimensions. A mashie fabric is said to be wide when mashies are positioned next to one another along a horizontal spatial dimension. A mashie fabric is said to be tall when mashies are positioned on top of one another along a vertical spatial dimension.


Question 43: What is a mashie AR fabric?

Answer 43: A mashie AR fabric is a mashie fabric suitable for use in augmented reality (AR) applications.


Question 44: What is a 3D mashie fabric?

Answer 44: A 3D mashie fabric is a mashie fabric containing three-dimensional (3D) mashie structures and suitable for use in 2D or 3D applications.


Question 45: What is a 3D mashie AR fabric?

Answer 45: A 3D mashie AR fabric is a mashie fabric containing 3D mashie structures and suitable for use in 2D, 3D, or AR applications.


Question 46: What is a live mashie fabric?

Answer 46: A live mashie fabric (or mashie fabric story) consists of two or more mashie fabrics organized by time or sequence.


Question 47: What is a mashie map?

Answer 47: A mashie map consists of one or more mashies positioned on a geographical map.


Question 48: What is a geo mashie map?

Answer 48: A geo mashie map consists of one or more mashies spatially geo-located on a geographical map.


Question 49: What is a 3D geo mashie AR map?

Answer 49: A 3D geo mashie AR map is a geo mashie map containing 3D mashie structures and suitable for use in 2D, 3D, or AR applications.


Question 50: What is a live geo mashie map?

Answer 50: A live geo mashie map (or geo mashie story) consists of two or more geo mashie maps organized by time or sequence.


Question 51: What is a wall mashie?

Answer 51: A wall mashie consists of two or more wide mashie fabrics placed on top of one another along a vertical spatial dimension or two or more tall mashie fabrics placed next to one another along a horizontal spatial dimension.


Question 52: What is a mashie story wall?

Answer 52: A mashie story wall consists of two or more wall mashies organized by time or sequence.


Question 53: What is a mashie hive?

Answer 53: A mashie hive consists of two or more wide mashie fabrics organized along a vertical spatial dimension where each fabric is staggered horizontally relative to its nearest neighbors. Hive mashies possess two important characteristics that uniquely distinguish them from wall mashies:

  1. Mashie hives are more spatially compact than mashie walls made from horizontal mashie fabrics.
  2. Mashie hives offer greater information density than mashie walls made from vertical mashie fabrics.

We expect emerging augmented reality (AR) and virtual reality (VR) applications to capitalize on the size and density advantages of mashie hives over mashie walls.


Question 54: What is a mashie hive story?

 

Answer 54: A mashie hive story consists of two or more hive mashies organized by time or sequence.


Question 55: What is a crypto mashie?

 

Answer 55: A crypto mashie is a mashie containing and organizing cryptocurrencies, such as Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), and Ripple (XRP).


Question 56: What is a crypto mashie hive story?

 

Answer 56: A crypto mashie hive story consists of two or more crypto mashie hives organized by time or sequence. For example, as shown in the story above, social supermodel AI assistant Ino Purple Force suggests buying black leather supermodel shoes to a smart shopper with blue eyes, blonde hair, and diamond earrings while Ino Dark Force recommends paying for the new shoes directly without an intermediary using Bitcoin cryptocurrency.


Question 57: What is a mashie spinner?

 

Answer 57: A mashie spinner is a mashie that spins in clockwise or counter-clockwise direction. For example, as shown above in the snap mashie story containing a rotating mashie spinner, a pair of social supermodel AI assistants help a smart shopper with blue eyes and blonde hair hail a ride in a red Tesla Model 3 to go shopping at a local offline shop near the Eiffel Tower in Paris to buy black leather supermodel shoes with red soles and pay for the ride and the shoes, via a social commerce mobile payment app launched from her offline-AI powered Apple iPhone X, using Bitcoin cryptocurrency, rather than cash.


Question 58: What is a mashie launcher?

 

Answer 58: A mashie launcher is a mashie that moves in a vertical direction, either up or down. For example, as shown above in the snap mashie story containing a mashie launcher moving vertically up and down, a social supermodel AI assistant helps a smart shopper with blue eyes find a red Model 3 Tesla to go shopping for supermodel shoes in Paris.


Question 59: What is a health mashie?

Answer 59: A health mashie is a mashie that contains and organizes health information and knowledge. A private health mashie is a mashie that helps consumers and their doctors manage personal medical records.

 

For example, in the health mashie story above, Ino AI social supermodel assistants teach an intelligent consumer about a new augmented reality microscope (ARM) developed by Google AI scientists that utilizes machine learning (ML) technologies to predict diagnostic staining patterns for medical images. 

Question 60: What is a space mashie?

 

Answer 60: A space mashie is a mashie that contains and organizes topics, concepts, and content related to space science and exploration.


Snap Mashie Definition Summary

Summarizing the definitions listed above, we conclude by formally stating that a mashie, in its most typical form, is a multidimensional content cube collaboratively created by multiple friends or fans using multiple cameras. A piece of content is a snap, graphic, or text message. A snap is a photo, video, or hologram. Dimensions include time, space, themes, and categories. All mashies are inherently portable across mobile devices, social networks, and messaging apps; can be place and virtually stored anywhere in the world using augmented reality (AR) equipped cameras; and can be quickly remashed and chained together by fans, leading to social media audiences of remarkable size.

 

Snap Mashie Definition References

2014: First original process version of the definition of a mashie: "In order to illustrate the concept of a collaborative social experience application for wearable mobile devices connected to the cloud, we have constructed a set of diagrams and arranged them into a linear process definition sequence, called the snap mash process." As illustrated in the process diagrams, when users lightly bump their heads [or hands] together "the apps exchange snaps and mash the two images together into a master composite mashie image." (source: Vision page of inocle.com)

2014: Second complete version of the definition of a mashie: "A mashie is a unique type of composite photograph produced when multiple individuals take live snapshots of one or more loosely gathered people excluding themselves and combine, or mash, them together in real time."  (source: Vision page of inocle.com)

2014: Third abbreviated version of the definition of a mashie: "In short, a mashie is a composite photo of one’s friends at a specific moment in time with optional self-inclusion." (source: Vision page of inocle.com)

2015: Fourth refined version of the definition of a mashie"A mashie is a collaboratively created composite photo, video, or hologram that captures and expresses a unique story about an interesting shared experience or adventure among friends, loved ones, family members, or fans as it unfolds in the real world in real time. In the context of a mashie, a snap is defined as a single photograph, short video, holographic image, or short holographic video."  (source: Supermodel Icons page of snapmashie.com)

2015: Fifth comparison version of the definition of a mashie: "The simplest answer is that a selfie is a "me-snap" whereas a mashie is a "we-snap". We define a snap as a photograph, video, or 3D hologram taken from a post-PC device, such as a smart wearable, portable media player, smartphone, or smart tablet device."  (source: Mashie vs. Selfie page of snapmashie.com)

2016: Sixth summary version of the definition of a mashie: "A mashie is a collaboratively-created composite snap containing two or more individual snaps. Individual snaps are images, videos, or holograms. Snaps can be organized spatially or sequentially, with or without overlay."  (source: AI Assistants page of ino.ai)

2016: Seventh differentiation version of the definition of a mashie: "While a traditional collage that is collaboratively created is a form of mashie, most collages are not mashies. Similarly, most mashies are not collages. Most importantly, while a mashie may contain one or more selfies, a mashie is never a selfie and a selfie is never a mashie."  (source: AI Assistants page of ino.ai)

2017: Eighth metadata version of the definition of a mashie: "A mashie story contains mashie blocks, mashie blocks contain mashie squares, and mashie squares contain mashie content. Mashie blocks are organized spatially by grid position, while mashie squares are organized temporally by time sequence. Mashie content includes photo snaps, video snaps, holographic snaps, geographical locations, graphical artwork, tags, text messages, and fun facts."  (source: Three Block page of the Examples site of sites.google.com )

2017: Ninth comprehensive summary version of the definition of a mashie: "A mashie is a piece of multi-camera content (photo snaps, video snaps, holographic snaps, graphical images, or text messages), collaboratively created (by friends or fans) and organized along multiple dimensions (time, space, themes, or categories)."  (source: Answers 1, 2, 3, 9, 31, 32 on the Definitions page of snaps.ai)

2017: Tenth compact version of the definition of a mashie: "M = 4 C" That is, "A mashie is a collaboratively created content cube." (source: Answer 41 B on the Definitions page of snaps.ai)

2017: Eleventh formal unified version of the definition of a mashie: "A mashie is a collaboratively created content cube, typically constructed by multiple friends or fans using multiple cameras and organized along multiple dimensions." (source: Answer 41 C on the Definitions page of snaps.ai)

 

2018: Twelfth intelligent personal assistant version of the definition of a mashie: "A mashie is a collaboratively created interactive media file containing text, graphics, animation, links, games, music, photos, videos, or holograms featuring animated characters and effects that captures and visually expresses an authentic story about an interesting shared social experience or adventure among friends, fans, or followers for use with computing, mobile computing, or wearable computing devices, including mobile and wearable smart phones, tablets, and glasses." (source: Ino AI trademark application notes)